11 oktober 2024
19:00

Örsundsbro IF F-09

Referat: Storvreta Ungdom IBK F10 svart - Örsundsbro IF F-09

Säsongens andra match var borta mot Storvreta, ett svårspelat och spelskickligt lag som vann sin första match med 9-0. Vi ställde upp med Alicia i mål, tre backar i Neija, Disa och Moa F, två centrar Olivia och Mira samt tre forwards par i Lisa-Stella, Alva-Nova och Agnes-Nathalie.
Storvreta höll som väntat i bollen och försökte hitta skottlägen och efter 4:19 så kom första målet då en Storvretaspelare hann först på en retur. Efter det blev det en relativt jämn match och efter 13:29 kvitterade vi genom Alva på pass från Nova. Efter 14:58 återtog Storvreta ledningen och bara 10 sekunder senare var det 3-1 som stod sig perioden ut. Alla tre Storvretamål kom efter räddningar från Alicia där bollen studsar oturligt till Storvretaspelare som kan slå in returerna.
Andra perioden började som första slutade med några långskott från Storvreta som Alicia lätt tog hand om, men efter 3:37 tog sig en Storvretaspelare sig till ett farligt skottläge och tryckte upp en stenhård skott i nättaket till 4-1. Träningen innan matchen så tränade vi på spel 5-4, 4-5 och frislag och efter 8:44 gav det sistnämnda utdelning då Neija passade ett frislag i sidled som Moa tryckte in till 4-2. Efter 12:01 kom andra riktigt farliga läget för Storvreta och 5-2 satt helt otagbart. Sista åtta minuterna var försvaret stabilt utan några egentligen farligheter och vi hade några chanser framåt, men 5-2 stod sig perioden ut.
Efter 4 minuter i tredje perioden kom Nathalie loss från sin bevakare och knuffades in i Storvretamålet. En straffsituation, men domaren bedömde att Nathalie inte hade bollen under kontroll och dömde frislag. Denna gång blev det inte mål, men däremot utvisning då Storvreta ställde upp sin försvarsmur för nära. Tyvärr kunde vårt powerplay inte uträtta någonting då Storvreta pressade bollhållaren konstant. Efter 9:06 studsade ett slumpskott in för Storvreta och efter 10:29 åkte vi på vår första utvisning, ett lagstraff för upprepade slag. Ett heroiskt boxplay gjorde att Storvreta bara hade ett enda skott på mål under utvisningen, men direkt efter att vi blev fullt lag åkte vi på en till utvisning. Ytterligare ett fantastiskt boxplay av tjejerna gjorde att klarade av den utvisningen också, men det blev ändå 7-2 till Storvreta efter 15:44. Vi hade ett par chanser de sista minuterna, men 7-2 skulle bli slutresultatet och matchen blev ytterligare en bra insats mot Storvreta där vi inte får med oss några poäng hem.